Çikolatalı Yalancı Sufle Tarifi

Sufle sevilen fakat biraz zaman alan bir tatlı zamanı kısa olanlar sufle tadını alabilmek için yalancı sufleyi deneyebilirler. Oldukça pratik ve sufle tadını aratmayacak bu tarif içinde ana malzeme olarak bitter çikolata, petibör bisküvi ve süt kullanılıyor.

Yalancı suflenin tarifini Dr. Yasemin Bradley canı sufle çektiği bir gün geliştirmiş henüz kendim denemedim fakat yapmak isteyenler için tarifini not aldım.

Gerekli malzemeler:

1 küçük bitter çikolata (6 parça kadar )
Petibör bisküvi
Light süt
Tatlandırıcı

Yapılışı: Teflon tavaya biraz süt koyun. Süt tavanın yüzeyin kaplasın. Ocağın altını yakın. Sütün içine kalıp bitter çikolatayı kırarak 5 parça kadar atın. Çikolata içinde erisin. Süt kaynayıp çikolatalar eridiğinde içine bisküvileri elinizle parçalayıp içine atın. Tahta bir kaşıkla bisküvileri ezin. Karıştın koyu bir kıvam alacaktır. Yalancı suflenin pişirme işlemi tamamdır. Burada süt yerine badem sütü de kullanılabilir. Şimdi servis yapmak için sufle kabınıza hazırlanan karışımı koyup üzerine hindistan cevizi veya pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.

İsterseniz tatlandırıcı da ekleyebilirsiniz. Dr. Yasemin Bradley dünyanın önde gelen toksikoloji uzmanı Toronto Üniversitesi Beslenme Bilimleri Bölümü öğretim görevlisi Doç . Dr. Bernardene Magnuson ile tatlandırıcılar hakkında konuştuğunu tatlandırıcılar ile ilgili yapılan hayvan deneylerinde daha sonra insanlar üzerindeki araştırmalarda kilo kontrolünde ve diyabetliler için güvenli bulunduğunu söyledi.

Yalancı Sufle Tarifi

Bitter çikolatalı yalancı sufleyi ben şu şekilde yaptım. 200 ml pastörize sütü küçük bir teflon tavaya koydum. Sütü ısıtırken içine kalıp bitter çikolatadan 6 parça kadar kırıp sütün içine attım. Süt kaynayıp çikolataları eriyince içine aldığı kadar göz kararı bisküvileri kırıp attım. Tahta kaşıkla bisküvileri ezip karıştırdım. Koyulaşıp kıvam alınca ocağın altını kapattım. Cam bir kaseye alıp üzerini hindistan cevizi ile süsledim. Yeterince tatlı olduğu için tatlandırıcıya gerek kalmıyor. Tadı ise sufleye oldukça benziyor.

1 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*