Güzel Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları

Bu yazıda güzel kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir? Kurabiyenin ağızda dağılması için, yumuşak olması için, kurabiyenin piştiğini anlamak için, kurabiyenin dağılmaması için bilinmesi gerekenler hakkında bilgi verilmektedir.

Çörek Otlu Kurabiye Tarifi

Yeni kurabiye yapmaya başlıyorsak bazen istenmeyen sonuçlar meydana gelebilir. Ya kurabiye iyi pişmemiş olur. Ya da altı yanmış olur. Kurabiye yumuşak olsun isteriz. Ama tam tersi kurabiye taş gibi sert olur. Pişirirken dağılmasın isteriz fakat fırında pişerken dağılır.  Eğer  kurabiye yaparken yüz güldüren sonuçlar elde etmek için bazı püf noktaları bilmek gerekir. Bu yazımızda bu kurabiye yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları sırası ile belirteceğiz.

Kurabiyenin pişip pişmediği nasıl anlaşılır?

Kurabiye de kek gibi önceden ısıtılmış fırında pişirilmelidir. Kurabiyenin pişip pişmediğini anlamak için kurabiyebiyenin altına bakılır. Eğer altı kızarmış rengi değişmiş ise bu kurabiyenin pişmiş olduğunu gösterir. Fırından fırında pişirme süreleri değişmektedir. Fakat ortalama bir süre vermek gerekirse ısınmış bir fırında tepsimizi koyup 15 dakika fırında kaldıktan sonra ortasından bir tane kurabiyenin altına bakarak kontrol etmek gerekir. Belirtilen sıcaklık derecesinde pişirilmelidir. Eğer 150 derece deniyorsa bu sıcaklık deresinde göre pişirilmelidir.

Kurabiyenin yumuşak olması ve ağızda dağılması için;

Kurabiyenin yumuşak olması için kullanılan tereyağın erimiş yada oda sıcaklığında olması gerekir. Kurabiye çok pişerse de sertleşir. Pişirme süresine dikkat edilmelidir.

Eğer tereyağ yerine sıvıyağ kullanırsa kurabiye yumuşak olur. Fakat kurabiyenin çok yumuşak olması da tercih edilmez. Kurabiyeler de tereyağı kullanılması tavsiye edilir.

Kurabiye neden dağılır? Kurabiyenin dağılmaması için ne yapılmalıdır?

Yaptığımız kurabiyelerin pişerken dağılmasını istemeyiz. Eğer belirtilenden daha fazla malzeme kullanırsak kurabiye hamurunun yapısı bozulacak ve pişerken dağılacaktır.

Kurabiye yaparken karşılaşılan diğer önemli sorun kurabiyenin dağılmasıdır. Yaptığınız kurabiyelerin tam kıvamında olması ve ağzınızda dağılması için dikkat etmeniz kullanılan malzemelerin ne eksik ne fazla olması gerekir. Kurabiyenin ağızda dağılması için bakınız.

Kurabiye nasıl saklanır?

Kurabiyelerinizi uzun süre saklamak isterseniz hava almayan bir kabın içinde saklanmalıdır. Bu şekilde saklanırsa daha uzun süre dayanacaktır. Fazla beklediğinizde kurabiye sertleşip kıtırlaşırsa bu kurabiyenin bayatlamış olduğunu gösterir. Çok sıcak olmayan bir ortamda muhafazalı bir kabın içinde Kurabiyeler oda sıcaklığında saklanabilir. Buzdolabında saklandığına kurabiyeler sertleşir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*