Çok eskilerden beri kadının cımbızı aynası meşhurdur. Kadının sefasının rahatının işaretidir cımbız ve ayna.Kaş aldırmak, lükstü birçok kadın için. Ancak saraylılar aristokrat eşleri böyle şeylerle uğraşırdı. Azıcıkta alınmazdı kaşlar,alındığı zaman incecik yay gibi yapılırdı. O vakitler makbul olan oydu. Şimdilerde ise daha kalın kaşlar tercih ediliyor. Çünkü artık her şeyin doğalı yani ilk haline en yakın formu makbul. Seyrek, cansız kaşı olanlarda bu trende heves ettikleri için bunun da çözümü güzellik uzmanları tarafından bulundu. Kaşı az olan bayanlar aslında kalıcı makyaj olan kontörü tercih eder oldular.
Birçok bayan kaşlar arasındaki boşluğu ve ince kaşını far ve kaş kalemi yardımı ile dolduruyor. Ama günlük olarak makyaj yapanlar için zorlu ve vakit alan bir durum. Özellikle sabah erkenden hazırlanıp işe gidecek bayanlar için ciddi bir vakit kaybı. Ayrıca terleme sırasında, yazın deniz ve havuz keyfine engel bir durum. Kontör ise en az 2 yıl kalıcılığını koruyor. Deri altına uygulanan bir boya ile yapılıyor. Bu boyanın kanserojen olmadığı iddia ediliyor. Bu konunun uzmanı olmadığım için yorum yapamayacağım. Ama şimdi aktaracağım uygulama şekli kendine uygulamış,işinin ehli bir güzellik uzmanın yöntemi.
Umanımızın aktarımı şöyle;
- İşlem yaklaşık 2 saat sürüyor. Hazırlık aşaması da yarım saat kırk dakika kadar. Anlayacağınız bu işlemi yaptırmak isteyen zaman olarak üç saatini gözden çıkaracak.
- İlk olarak kaş uyuşturuluyor. Böylelikle hiç canınız yanmadan sadece makinanın sinir bozan sesine katlanmak zorunda kalıyorsunuz.
- Şekil vermek kaşı doğru çizmek çok önemli çünkü 2 yıl kalıcı kullanacağınız bir makyaj. Güvenilir işin ehli biri tarafından yapılmalı. Yaptığı işleri gördüğünüz denenmiş bir uzmanı tercih etmelisiniz. Çizimi yaparken iki kaş arasındaki orantıya dikkat etmek lazım. Birçok bayanın kaşları arasında farklılıklar olabiliyor. Kimi kaş daha düşük kimi daha kavisli. Bu uyumsuzluğun giderildiği bir çizim yapılmalı.
- İlk seferde istediğiniz rengin bir iki ton koyusu olabiliyor. Saç boyası gibi yıkandıkça açılacak gerçek rengi oturacaktır.
- İşlemden sonra iki gün boyunca suyla temas etmeyecek. Vazelin sürerek kendini toplamasını sağlayacaksınız.
- İşlemi yaptırdığınız merkezin hijyen durumu çok önemli. Çünkü işlem sırasında ufak kanamalar olabiliyor. Sonrasında büyük boyutta olmasa da küçük soyulmalar oluyor. Ama kısa sürüyor.
- İki günlük süreçten sonra yıkadığınızda rengi biraz akıyor. Bir hafta içinde de rengi olması gereken kıvama ulaşıyor.
- Bu işlem bir seferde bitmiyor. Bir yâda en fazla iki sefer daha rötuş gerekebiliyor.
Kadının gözlerini ve yaptığı göz makyajını tamamlayan kaşlarınız için artık ince cansız yâda seyrek diye üzülmenize gerek kalmadı. Bu derdin çaresi kontör yani kalıcı makyaj. Güzel günlerde kullanın bayram için kuaförleri dolduracak bayanlara küçük bir tüyo vermek istedik.
Bir yanıt bırakın