Rimel Nasıl Sürülür? Rimel Sürmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Makyaj denildiğinde belki ilk akla gelen rimel oluyor. Önemi kişiden kişiye değişse de tek bir makyaj malzemesi alacaksam yanıma bu her zaman rimel olmuştur.

Maskara yada rimel kirpiklerin daha canlı ve uzun gösterilmesini sağlamak için kullanılan yağlı sürmedir.Rimel’in yada diğer ifade ile maskaranın geçmişine baktığımızda ilk maskaranın 19.yy “Eugene Rimmel” tarafından ve ilk maskaranın kömür tozu, vazelin karışımıyla yapılmış olduğunu görürüz. Daha sonradan üreticinin soyadı Rimmel markalaşmıştır. Maskara sözcüğü ise İtalyanca da maske anlamına gelen “mascheradan” gelmektedir.

Peki ya Rimel mi maskara mı? Aralarındaki fark nedir? Aslında maskara ile rimel arasında pek fark yoktur. Aralarındaki fark maskaranın sadece kirpikleri kalınlaştırmak için kullanıldığı ve rimelin ise eyeliner sınıfına girerek likit bir yapısı bulunmasıdır.

Kirpiklere göre rimel seçimi

Kirpiklerin gür ve uzun durması her kadının isteğidir. Fakat yanlış rimel kullanımı ve ortaya çıkan sonuç sizi hiç memnun etmeyebilir.

Rimel sürmenin de bazı püf noktaları vardır. Hepsinden önce seçilen ürünün çeşidi ve kalitesinin de kirpiklerin nasıl gözüktüğünü etkilediğini bilmeliyiz. Rimel alırken ise  kirpiğimizin yapısına uygun ürünü seçmeliyiz. Bu nedenle tercihimiz kirpiklerimiz kısaysa kirpik uzatıcı, çok seyrekse dolgun gösterici rimeller den yana olmalı.

Rimel Nasıl Sürülür

Rimel nasıl sürülür? Püf noktaları nedir?

Rimeli aşamalı olarak sürmek yeni başlayanlar için daha avantajlıdır kötü makyaj ihtimalini azaltır. Çünkü bu ürünleri temizlemek hiçte kolay değildir.

Rimelin iyi tutmasını sağlamak için kirpiklerin temiz ve kuru olmasına dikkat etmeliyiz. Ayrıca rimelin kalıcı ve tazeliğinin korunması için rimel sürmeden önce kirpikler fırçalanıp pamuk çubuk ile dikkatlice kaçırmadan hafifçe pudra sürülebilir.

Uygulamaya önce üst kirpiklerden başlıyoruz. Sonra rimel fırçasını kirpiklerin diplerine fazla bastırmadan hafifçe dokundurup kirpiklerin uç kısmına doğru sağlı sollu hareketler ile yaparak çekiyoruz. Bu arada üst kirpiğimize rimel sürerken aşağıya bakmayı unutmuyoruz. Alt kirpiği rimellerken de tam tersi yukarıya doğru bakıyoruz. Fırçayı önce yukarı, sonra aşağı doğru kullanın.

Rimeli tarif edildiği şekilde dipten değilde uç kısmından sürersek haliyle kirpikler daha kısa görünecektir. Bir püf noktada rimeli alt kirpiklerinize daha hafif sürün.

Eğer renk koyuluğu yetersiz ve bir kat daha geçmek istiyorsak mutlaka rimelin kurumasını beklemeliyiz. Arzuya göre rimel kuruduktan sonra bir kat daha geçebiliriz bu hem dolgunluğu hemde rengini artıracaktır.

Rimel sürerken rimelin ucunu kutusundan çıkardıktan sonra fazla olan rimeli noktalar halinde bırakırsak bu rimelin topak, topak olmasını engelleyecektir.

Rimel uygularken gözlerinize bulaşırsa, bir makyaj pamuğu veya kulak temizleme çubuğunu göz makyajı temizleyicisiyle nemlendirerek siliniz.

Yanlışlıkla rimeliniz fazla olduysa kirpik fırçası ile fazlalığı alabilirsiniz. Kirpik fırçanız yoksa eğer bir temiz bir kağıt mendili alt ve üst kirpiklerinizin arasına koyup gözlerinizi kapatarak fazlalığı bu şekilde almaya çalışırsınız.

Rimel sürerken kirpik diplerinin altına bir kağıt mendil yerleştirerek etrafa bulaşmasını önleyebilirsiniz.

Rimel kullanımında yapılan bir hata da fırçayı rimele bulamak için kabın içine pompalayarak sokup çıkarmak şeklinde olmaktadır. Doğru olan şekli rimel fırçasını rimelin içine tek seferde sokup döndürerek rimellemektir. Diğer türlü içine sokup çıkarttıkça hareket ettirdikçe rimel hava alacaktır. Buda rimelin kullanım süresini azaltacaktır.

Rimelin saatlerce kirpiklerde kalmasından da sakınmak gerekli. Rimeli temizlemek için makyaj temizleme mendilleri, sütleri ,kremleri veya suları kullanabilirsiniz. Eğer bunlardan hiç biri mevcut değilse nemlendirici kremi pamuğa döküp temizleyebiliriz. Yapılan büyük yanlışlardan biri ıslak mendillerle makyaj temizliğidir. Unutmayalım iyi bir makyaj kadar temizliği de önemlidir.

İyi bir sonuç elde etmenin diğer bir püf noktası da kirpik kıvırma aparatı kullanmaktır. Kirpik kıvırma aparatı ile kirpiklerinizi 5-10 sn kıvırın. Rimeli sonra sürün.

Maskara alırken ve kullanırken dikkat edilecek hususlar

*Maskara alırken son kullanma tarihine dikkat ediniz. Süresi geçmiş olanı kullanmayınız.
*3 ayda bir eye-liner ve maskaralarınızı değiştirin.
*Antialerjik olmasına dikkat ediniz.
*Gözlerinizde kızarma ve enfekte bir durum söz konusu ise kesinlikle makyaj yapmayın.
*Maskara fırçasını temiz tutmaya özen gösteriniz.
*Rimelinizi sağlık açısından başkasıyla ortak kullanmayınız. Eğer dışarıda makyaj yaptırıyorsanız da kendi rimelinizi yanınızdan ayırmayınız.
*İçeriğinde tahriş edici olan tiyomersal maddesinin bulunan rimeller tercih edilmemeli
*Sürülen rimel mutlaka gün sonunda yumuşak ve yağlı temizleme ürünleri ile çıkarılmalıdır.

Makyaj yapılıp rimel sürülmediğinde kirpikler cansız duracaktır. Kısacası rimel makyajı tamamlayan cansız ve yorgun bakışlara anlam katan bir üründür.

1 yorum

1 geri izleme / bildirim

  1. Kaş ve Kirpik Gürleştirmek İçin Karışım | Faydalı Bilgiler

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*